J.G. de Witt
De Echte Bakker

Historie

Al meer dan 154 jaar bestaat bakkerij de Witt in Noordwijk. Op 10 maart 1862 stookte overgrootvader F.N. de Witt voor het eerst zijn oven op in de Hoofdstraat, waar thans de winkel nog te vinden is. De oven werd in die tijd nog op traditionele wijze gestookt met behulp van takkebossen. Toen zijn zoon J.G. de Witt zijn vader in de bakkerij opvolgde zorgde hij voor de eerste modernisering en installeerde de  eerste elektrische oven.

Nadat  J.G. de Witt in 1933 terug trad, volgde F.N. de Witt hem op (vernoemd naar zijn grootvader) om na een werkzame periode van 40 jaar de ovenschieter over te dragen aan zijn zoon: J.G. de Witt, de 4e generatie, welke de bakkerij verder moderniseerde.  Op dit moment is zoon Johan de vijfde gereratie bakker de Witt in Noordwijk.

Inmiddels was de bakkerij aan de Hoofdstraat te klein geworden en is de bakkerij verhuisd naar bedrijventerrein ’s Gravendijck, waar aan de Keyserswey een grote moderne bakkerij werd neergezet. Het 150 jarig bestaan is bekroond met het predicaat Hofleverancier. Wij mogen ons dus sinds 2013 hofleverancier noemen! De kroon op ons werk.

Niet zomaar een bakker

Niet elke bakker kan zich zo maar Echte Bakker noemen. Om Echte Bakker te worden, heb je een flinke dosis passie voor het vak nodig en we moeten aan strenge eisen voldoen. Daarom zijn we ontzettend trots dat we dit logo aan onze bakkerij mogen verbinden.

Wij zijn bewezen kwaliteitsbakker

Wij zijn bewezen kwaliteitsbakker

De producten die wij in onze bakkerij volgens eigen recept maken, worden het hele jaar door beoordeeld door het Nederlands Bakkerij Centrum. Hierbij wordt een strenge kwaliteitsnorm gehanteerd. Wordt de norm niet gehaald, dan mogen we het logo niet meer dragen.

Wij hebben oog voor u!

Wij hebben oog voor u!

In onze winkel(s) letten we op alle details. Goede hygiëne en klantvriendelijkheid staan bij ons op nummer één. Boodschappen doen moet een beleving zijn, zodat u als tevreden klant weer naar huis gaat.

Wij worden elke dag nog beter!

Wij worden elke dag nog beter!

De drang om de lat elke dag hoger te leggen, dat kenmerkt ons als Echte Bakker. Samen met onze collega’s blijven we in gesprek over het vak en leren we van elkaar. Zo kunnen we ons blijven onderscheiden en u de lekkerste producten bieden.  

HACCP gecertificeerd

Echte Bakker J.G. de Witt  heeft ook het  H.A.C.C.P. Hygiënecode-certificaat voor de brood- en banketbakkerij in huis. Dit geeft de consument de garantie dat de heerlijke producten van Echte Bakker J.G. de Witt volgens de eisen van de Hygiënecode zijn bereid.

Wat houdt “H.A.C.C.P. gecertificeerd” in?

De hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij is een voedselveiligheidsplan, dat beschrijft hoe bepaalde eet- of drinkwaren op hygiënische wijze moeten worden bereid, verwerkt, behandeld, verpakt, vervoerd, gedistribueerd of verhandeld. De keuringsdienst van Waren controleert de bakkerijen aan de hand van deze Hygiënecode. Voldoet een bakkerij aan deze code dan ontvangt deze bakker het H.A.C.C.P. Hygiënecode-certificaat!

Het H.A.C.C.P. Hygiënecode-certificaat is een initiatief van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) in samenwerking met FoodCert B.V. Bakkerijen kunnen vrijwillig hun bedrijf laten inspecteren om te kijken of zij volgens de eisen uit de Hygiënecode werken.

Echte Bakker J.G. de Witt heeft deze strenge inspectie met succes doorlopen

J.G. de Witt, De Echte Bakker

Hoofdstraat 66
2202 GA Noordwijk
071-3612506
maandag 08:00 - 17:30
dinsdag 08:00 - 17:30
woensdag 08:00 - 17:30
donderdag 08:00 - 17:30
vrijdag 08:00 - 17:30
zaterdag 07:30 - 16:00
zondag Gesloten